ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 9ήμερη οδική εκδρομή

Αναχώρηση: 27/10
ΠΡΟΥΣΑ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ – ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ – AΓΚΥΡΑ – ΡΟΖ ΛΙΜΝΗ (ΤΟΥΖ) – ΠΡΟΚΟΠΙ
Η Καππαδοκία δεν είναι απλά ένας προορισμός, είναι ένα ταξίδι ζωής. Η πόλη με το σεληνιακό τοπίο, τις «νεραϊδοκαμινάδες», τις υπόγειες πόλεις και τις πτήσεις με αερόστατο. Ένα ταξίδι στις χαμένες πατρίδες της Ανατολίας, τοπία που θυμίζουν άλλον πλανήτη, φαράγγια, εξωπραγματικοί γεωλογικοί σχηματισμοί και ασκηταριά λαξευμένα στο μαλακό ψαμμόλιθο με το ελληνικό στοιχείο έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην περιοχή
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: Ηράκλειο-Πειραιά
Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα Πειραιά- Ξάνθη
Συγκέντρωση ώρα 7:30 π.μ. και αναχώρηση για Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις κατά την διαδρομή. Άφιξη στην Ξάνθη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Ξάνθη – Δαρδανέλια – Εσκι Σεχίρ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Εσκι Σεχίρ με ενδιάμεσες στάσεις στα σύνορα για τελωνειακό έλεγχο και στη συνέχεια από τη νέα γεφυρα μετά την Καλλίπολη που σου επιτρέπει να δείς από ψηλά τα Δαρδανέλια .Αφιξη στο Δορύλαιον (Τουρκικά Eski Sehir) Πόλη της Βορειοδυτικής Τουρκίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας. Έχει πληθυσμό 746.000 (απογραφή του 2018). Η πόλη είναι κτισμένη δίπλα στον ποταμό Τέμβριο (Πορσούκ) και σε υψόμετρο 790 χλμ. Δυτικά της Άγκυρας και 350 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Η πόλη πήρε το όνομά της από τον μυθικό Δορύλαιο, απόγονο του ημίθεου Ηρακλή. Και ιδρύθηκε, καθώς φαίνεται, από Φρύγες το 1000 π.Χ., πολλά αρχαιολογικά ευρήματα της περιόδου εκείνης βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης.Από το 1180 η Πόλη περιήλθε οριστικά στους Τούρκους, που το ανοικοδόμησαν εκ νέου, κοντά στις θερμές πηγές της περιοχής, και το μετονόμασαν σε Εσκί Σεχίρ, που σημαίνει Παλιά Πόλη. Αφιξη, δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Προύσα – Άγκυρα – Λίμνη Τούζ – Καππαδοκία
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Καππαδοκία με πρώτη στάση στο ΠΟΛΑΤΛΙ όπως εχει ονομαστεί σήμερα το Γόρδιο γνωστό από τον Μ.Αλέξανδρο και τον Γόρδιο δεσμό.Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας , την Αγκυρα.Τοποθετημένη στην καρδιά της χώρας, είναι ένα κομμάτι της «αληθινής» Τουρκίας που παραμένει αναλλοίωτο από τον τουρισμό. Βρίσκεται πραγματικά στα σύνορα όπου η Ανατολή συναντάει τη Δύση. Οι ευρωπαϊκές επιρροές, σε συνδυασμό με αυτές της Μέσης Ανατολής, έχουν χρωματίσει την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τις τέχνες, τη νυχτερινή ζωή.Στην περιηγησή μας με το πούλμαν θα δούμε την Ακρόπολη-Σιταντέλα,τη στήλη του Ιουστινιανού,το τζαμί Χατζή Μπαιράμ και το μουσείο των ανατολικών πολιτισμών. Συνεχίζουμε για να απολαύσουμε ένα μοναδικό τοπίο με την Λίμνη Τουζ (αλατολίμνη) που λόγω της χαμηλής σταθμης του νερού και τη μεγάλη σύσταση σε αλάτι τα φύκια της δίνουν ένα μοναδικό ρόζ χρώμα.Αργά το απόγευμα αφιξη στην Καππαδοκία γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει..Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Καππαδοκία
Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα: Καππαδοκία
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε την Σινασσό ,μια γραφικότατη κοινότητα με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και πάμπολλες εκκλησιές… στην οποία το ελληνικό στοιχείο στο τέλος του 19ου αιώνα αριθμούσε περί τις 4000 ψυχές…Ονομάστηκε επίσης η «Αθήνα της Ανατολής» εκ του γεγονότος πως εκεί μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά χωρίς ιδιωματισμούς…Διέθετε Αστική Σχολή και Παρθεναγωγείο τα οποία συντηρούνταν από τη «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Πρόοδος».Κύρια εργασία των κατοίκων, τότε, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ύφανση χαλιών και το εμπόριο του χαβιαριού…Σήμερα σώζονται σε αρίστη κατάσταση, μετά τις σωστικές επεμβάσεις, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725… ο Ναός των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ στον Γενή Μαχαλά, κτίσμα του 1850… το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την ευφυέστατη υπέρθυρη επιγραφή του 1855… και μια σειρά άλλων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο και ακροκεράμων… Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ημέρα: Καππαδοκία – Καισάρεια – Προύσα
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Προύσα περνώντας από Καισάρεια γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Αφιξη στην Προύσα .Επίσκεψη στο ξακουστό Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Προύσας. Συνεχίζουμε για το μνημείο του Καραγκιόζη για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8η ημέρα: Προύσα – Καβάλα
Μετά το πρωινό και αφού περάσουμε τα Δαρδανέλια και την Καλλίπολη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων/ταυτοτήτων και τις σύντομες αγορές στα «DUTY FREE SHOPS» θα συνεχίσουμε για Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση
9η ημέρα: Καβάλα – Πειραιά – Ηράκλειο
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ημέρα: Ηράκλειο
Άφιξη στο Ηράκλειο
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ 650€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 250€
Περιλαμβάνονται:
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με Μινωικές Γραμμές
• Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
• 1 διανυκτέρευση στην Ξάνθη σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό (Z PALACE)
• 1 διανυκτέρευση στην Προύσα σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
• 4 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* στην Καππαδοκία με ημιδιατροφή
• 1 διανυκτέρευση στην Καβάλα σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό (OCEANIS HOTEL)
• Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Aρχηγό – συνοδό.
• Ξεναγός
• ΦΠΑ.
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
• Ιατροφαρμακευτική κάλυψη
Δεν Περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
• Φόροι Ξενοδοχείων όπου πληρώνονται στα καταλύματα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα Στάρι Μοστ, ο ποταμός Άρνο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα Camogli

Σχολιάστε