ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το όραμα πολλών ετών, τη δημιουργία μίας “ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ” στο Νομό Ηρακλείου.

Πρόκειται για την ανέγερση τετραώροφου κτιρίου επί pilotis με υπόγειο, σε ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού 206,09 τ.μ. που βρίσκεται στο Ηράκλειο επί της οδού
Στεργιογιάννη 3, το οποίο έχει σκοπό να στεγάσει τα γραφεία του Συλλόγου όπως και να εξυπηρετήσει τις διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητές του.

Η ελληνική υπογεννησιμότητα στην εποχή μας οδηγεί στη συρρίκνωση του έθνους μας.

Η προσπάθεια αυτή προσβλέπει στη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

 

Το κτίριο αποτελείται από:


  • Υπόγειο εμβαδού 123,52 τ.μ. που περιλαμβάνει αποθήκες και λεβητοστάσιο.
  • Ισόγειο εμβαδού 61,57 τ.μ. με τα γραφεία εξυπηρέτησης του κοινού και ένα W.C. για Α.Μ.Κ.
  • Α΄ όροφο εμβαδού 102,61 τ.μ. όπου δημιουργήθηκε αίθουσα συγκεντρώσεων, φουαγιέ και κοινόχρηστα W.C. Η αίθουσα αυτή προορίζεται για διάφορες δραστηριότητες του Συλλόγου (ομιλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εορτές κ.α.)
  • Β΄ όροφο εμβαδού 68,05 τ.μ. όπου προβλέπεται χώρος για παιδικές δραστηριότητες και όχι μόνο (διδασκαλία μουσικής, χορού, ζωγραφικής, κοινωνικό φροντιστήριο, μαθήματα χειροτεχνίας, υπολογιστών, ξένες γλώσσες κ.α.)
  • Δ΄ όροφο με τρία μονόχωρα για ολιγοήμερη φιλοξενία οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και προέρχονται από επαρχία.

Επιθυμία – το κτίριο να είναι αναγνωρίσιμο.

Η αρχιτεκτονική επίλυση του κτιρίου έγινε με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του Συλλόγου στον κοινωνικό ρόλο που καλείται να παίξει στην πολύτεκνη οικογένεια.