Προκήρυξη θέσεων με βάση το ν. 2643/1998

Προκήρυξη θέσεων με βάση το ν. 2643/1998

Μετά από πολλές προσπάθειες της ΑΣΠΕ και άλλων φορέων που εκπροσωπούν τις κοινωνικές ομάδες για τις οποίες προβλέπονται θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βάσει του Ν. 2643 [τελευταία εφαρμογή λόγω κατάργησης και συγχώνευσης των θέσεων στο ποσοστό του 16% για τους πολύτεκνους στο Δημόσιο – Ν. 4765/2021 (ΦΕΚ 6Α’/15.01.2021)], αναμένεται η έκδοση και δημοσίευση –έως το τέλος Αυγούστου– 14 προκηρύξεων ανά την επικράτεια, από τις κατά τόπο αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Σχετική ανακοίνωση «Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις περίπου 2.000 ατόμων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», εξέδωσε το Υπ. Εργασίας, η οποία αναφέρεται σε 390 θέσεις πολυτέκνων.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν εγκαίρως το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας της ΑΣΠΕ που είναι απαραίτητο για να υποβάλλουν αίτηση για τις θέσεις αυτές. 
Εκδόθηκε η Υ.Α. “Καθορισμός των δικαιολογητικών και της ειδικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης που καταθέτουν οι προστατευόμενοι του ν. 2643/1998 (Α’ 220) στην Επιτροπή του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, εφόσον υποβάλλουν υποψηφιότητα για διορισμό σε θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Ι.Δ”. Κατεβάστε το ΦΕΚ ΕΔΩ
Για τις θέσεις πολυτέκνων δεν προβλέπεται Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας της ΑΣΠΕ με βάση μια τροποποίηση που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ιδρυτικό νόμο του ΟΠΕΚΑ, αλλά επειδή είναι πολύ πιθανό να γίνουν ενστάσεις εφόσον καταληφθούν οι θέσεις πολυτέκνων από άτομα που δεν έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα, παρακαλούμε να προμηθευτείτε εγκαίρως και να υποβάλλετε το πιστοποιητικό της ΑΣΠΕ μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά σας.
Σε σχετική διαμαρτυρία για την προστασία των θέσεων των πραγματικά πολύτεκνων  προς τον Υπουργό Εργασίας κο Κ. Χατζηδάκη προβαίνει η ΑΣΠΕ με σχετική επιστολή.
Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων https://2643.yeka.gr/ ανοίγει σύντομα. Διαβάστε στο ΦΕΚ τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών.

Σχολιάστε