ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΕΔΕΣΣΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:22/03/19- 27/03/19

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, σύννεφο, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, γέφυρα, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

1η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν έχοντας ως προορισμό την Καστοριά όπου πρώτος μας σταθμός θα είναι το όμορφο Νυμφαίο στις πλαγιές του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1350 μέτρων. Συνεχίζουμε για το Περιβαλλοντικό πάρκο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ»Καταφύγιο της Αρκούδας: Βρίσκεται στο Νυμφαίο όπου, σε μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων σε υψόμετρο 1.350 μ. μέσα σε φυσικό δάσος οξιάς, φιλοξενούνται 10 πρώην αιχμάλωτες αρκούδες. Οι αρκούδες αυτές δεν αναπαράγονται και δεν θα επιστρέψουν ποτέ ελεύθερες στη φύση, αφού απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους πριν προλάβουν να διδαχθούν τους βασικούς κανόνες επιβίωσης. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στην Καστοριά. Λίγες είναι οι πόλεις που διαθέτουν όχι μόνο την ιδιαιτερότητα, αλλά και τη γοητεία της Καστοριάς. θα βρεθούμε μπροστά στη γραφική λίμνη ανάμεσα στο Βίτσι, στο Τρικάλι και το Βόιο. Στο λαιμό της μικρής χερσονήσου που μπαίνει μέσα στη λίμνη χτίστηκε η πόλη, με τα σπίτια σκαρφαλωμένα στις πλαγιές, να αγναντεύουν τα νερά. Οι πολυκατοικίες είναι πολλές, αλλά και πάλι ανάμεσα τους ξεπροβάλλουν δεκάδες εντυπωσιακά παραδοσιακά αρχοντικά, ενώ γύρω από τη λίμνη υπάρχουν εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ για ξεκούραση. Μεταφορά για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ -ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγηση πόλης και στη συνέχεια αναχώρηση για την Φλώρινα. Χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου κατάφητου από αγριοκαστανιές, διασχίζεται από τον ποταμό Σακουλέβα και αναδύει εξαίρετη γοητεία. Σύντομη στάση και αναχώρηση για τις Πρέσπες. Επίσκεψη στην Μικρή και την Μεγάλη Πρέσπα, τους Ψαράδες, το Ανταρκτικό, τον Αγιο Γερμανό και το νησί του Αγίου Αχιλλείου που πρόσφατα ενωθηκε με την Μικρή Πρέσπα με γέφυρα. Το νησί του Αγίου Αχιλλείου είναι το σήμα κατατεθέν της Μικρής Πρέσπας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στο νησί βρίσκονται τα ερείπια της περίφημης εκκλησίας του Αγίου Αχιλλείου, χτισμένη από τον Τσάρο Σαμουήλ την πρώτη χιλιετία μετά Χριστόν. Δείχνει ακόμα και σήμερα την αυτοκρατορική καταγωγή της. ! Επιστροφή στην Καστοριά . Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ
Πρωινό στο ξενοδοχείο σας και η μέρα μας εδώ, είναι αφιερωμένη στην πόλη,. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ και στη συνέχεια για το ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ που σύμφωνα με το μύθο φύλαγε άγρυπνος το χρυσορυχείο που βρίσκονταν στο εσωτερικό του. παραμονή στην γραφική πόλη για βόλτες στην πανέμορφη λίμνη και ψώνια στα καταστήματα γουναρικών. Αναχώρηση για το παραδοσιακό χωριό Άγιος Αθανάσιος, σχετική παραμονή και στη συνεχεία το απόγευμα αναχώρηση για τα Λουτρά Πόζαρ . Άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση. Το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε αν επιθυμείτε στις Ιαματικές Πήγες ένα μπάνιο . διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΕΔΕΣΣΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πρόγευμα & στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Έδεσσας. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία μοναδική, περιπατητική ξενάγηση (έξοδα ατομικά). Θα θαυμάσουμε τον διπλό καταρράκτη και τον μεγάλο καταρράκτη “Κάρανο” με το νερό να πέφτει από ύψος 70 περίπου μ. Ενημέρωση και μεταφορά στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, όπου στον Παλιό Αλευρόμυλο στεγάζεται το Ενυδρείο – Ερπετάριο με πολλά είδη ψαριών του γλυκού νερού και ερπετά. Θα δούμε επίσης το “Κανναβουργείο” (υδροκίνητο εργοστάσιο). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο μουσείο της Βεργίνας (έξοδα ατομικά), όπου συναντάμε τα σημαντικότερα μνημεία και αρχιτεκτονικά σύνολα του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας – Αιγών. Το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες & αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νωρίς το πρωί άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 275€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς –Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.
2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Καστοριά Chloe Hotel .
1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Λουτρά Πόζαρ Filoxenia hotel.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
2 Δείπνα
1 Δείπνο με διασκέδαση.
Μεταφορές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σας .
Αρχηγός –συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σχολιάστε