ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΛΗΡ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ-

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

04/01/2023- 08/01/2023

 

1η μέρα:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

2η ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση για την «Κορινθιακή Ελβετία» μιάς και η μοναδική θέση και η εκπληκτική ομορφιά του τοπίου κάνουν τον Φενεό να ξεχωρίζει. Βόλτα στην τεχνητή λίμνη Δόξα, που σχηματίζεται από το φράγμα Φενεού–Δόξας στα νερά του ποταμού Όλβιου. Το τοπίο της περιοχής είναι μαγευτικό, ενώ αξίζει να περπατήσετε στην περιμετρική διαδρομή. Στο κέντρο της λίμνης (συνδέεται με την ξηρά με στενή λωρίδα γης) βρίσκεται το Παλιομονάστηρο (14ου αι.).Μιά επίσκεψη στο τριώροφο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (1693), πολύ κοντά στη λίμνη Δόξα, απ’ όπου θα έχουμε εντυπωσιακή θέα στην περιοχή είναι απαραίτητη. Κατά την Τουρκοκρατία, το μοναστήρι λειτούργησε και ως «κρυφό σχολείο» (σήμερα, ο χώρος έχει μετατραπεί σε μικρό μουσείο).Παραμονή για προσκύνημα και αργότερα αναχώρηση και στάση για φαγητό στο Καρτέρι.  Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στη Ναύπακτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από ορεινά χωριά του νομού Αιτωλοακαρνανίας- Δάφνη Ευπαλίνο Τερψιθέα – Λιμνίτσα και τα εντυπωσιακά Βαρδούσια Όρη στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας. Στο παρελθόν ονομαζόταν Μεγάλη Λομποτινά, για να αποκτήσει την σημερινή της ονομασία το 1930. καταλήγουμε στην
Aνω Xώρα οπού θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση και μεσημεριανό γεύμα , Ανάμεσα σε έλατα και καστανιές, στην πλαγιά ενός βουνού κακομαθημένου από τη μητέρα Φύση, στο στενό δρόμο που διασχίζει την παλιά αγορά του χωριού, θα περάσετε από μαγαζάκια και πέτρινα κτίρια, αλλά και τον επιβλητικό ναό της Αγίας Παρασκευής του 1918 όπου κοντά του εκτίθεται η «μασκότ» του χωριού, ο «καρνάβαλος» όπως λένε το παλιό λεωφορείο που έκανε την διαδρομή Ναύπακτος- Τέλος, θα επισκεφθούμε το στέκι των Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη, που με πολύ αγάπη και μεράκι έφτιαξαν στο χωριό οι θαυμαστές του μεγάλου καλλιτέχνη. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Tακτοποίηση , χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση δείπνο διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΛΕΒΙΔΙ-ΛΑΓΚΑΔΙΑ-ΒΙΤΙΝΑ

Πρωϊνό και αναχώρηση για εξόρμηση στην ορεινή Αρκαδία Πρώτη στάση στην Δημητσάνα για επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης και στην συνέχεια στην Στεμνίτσα που από τα μεταβυζαντινά χρόνια αποτελεί αργυροχρυσοχοϊκό και μεταλλουργικό κέντρο, ενώ σήμερα λειτουργεί εκεί παραδοσιακή Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας. Συνεχίζουμε για τα Λαγκάδια ,όπου και το μεσημεριανό μας γεύμα ενώ επιστρέφοντας στην βάση μας ,μία στάση στην υπέροχη Βυτίνα για απογευματινό καφεδάκι είναι πολύ καλή επιλογή. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη. Τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη-προσκύνημα στην Μονή του οσίου Παταπίου ,όπου θα προσκυνήσουμε το σεπτό του λείψανο μέσα στην σπηλιά όπου φυλάσσεται .Προστάτης των Καρκινοπαθών με πολλά θαύματα. Αργότερα θα φθάσουμε στην λίμνη Ηραίου όπου και ο αρχαιολογικός χώρος .Επιστροφή στο Λουτράκι. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ και στην συνέχεια αναχώρηση για την Κόρινθο. Προαιρετικό φαγητό. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για το Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη στο Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις για την εκδρομή μας

 

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ: 330€

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ +90€

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 4-6 ΕΤΩΝ 135€

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 6-12 ΕΤΩΝ 225€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με τις Μινωικές Γραμμές.
  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο AMALIA NAFPLIOU 4* Α’ κατηγορίας με πρωινό στο ξενοδοχείο σας.
  • Ένα δείπνο στο ξενοδοχείο AMALIA NAFPLIOU.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MY WAY HOTEL & EVENTS 4* Α’ κατηγορίας με πρωινό.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου τον πληρώνεται εκεί.
  • Είσοδοι σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.
  • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 

 

 

**Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής μας.

Σχολιάστε