Απόκριες-Καθαρά Δευτέρα στην ΚΥΠΡΟ 4ημ.

Απόκριες-Καθαρά Δευτέρα στην ΚΥΠΡΟ 4ημ.
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ: 370 ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ με 3 πρωινά και 2 δειπνα σε μπουφε
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου μας
«Το διαμάντι της Μεσογείου»
Αναχωρήσεις: 24 Φεβρουαρίου ‘23
ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Λεμεσός, Λευκωσία, Όρος Τρόοδος, Μονή Κύκκου, Πάφος
1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και με απευθείας πτήση άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Έλεγχος- παραλαβή αποσκευών και μεταφορά στο ξενοδοχείο- Διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΑΦΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή στη όμορφη Πόλη της Πάφου. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Στην συνέχεια περνώντας από τις Αγγλικές βάσεις θα σταματήσουμε για τις φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε περνώντας από την Αγία ΣΟΛΟΜΟΝΗ η οποία θεωρείται ως το παρεκκλήσι των επτά Κοιμωμένων και το οποίο αποτελούσε προσκύνημα για κάθε Χριστιανό του Μεσαίωνα. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΟΜΟΔΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, Θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Τρικουκιάς και θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά. Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος . Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν ταφεί κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους.
Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής. Επίσκεψη στον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες. Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ:
370€ ΔΥΟ ΔΕΙΠΝΑ
390€ ΤΡΙΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με την TUS Airways
 Μία αποσκευή μέχρι 20 kg ανά άτομο
 Μία χειραποσκευή μέχρι 8 kg ανά άτομο
 Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 Διαμονή στο ξενοδοχείο HARMONY BAY HOTEL 3 αστέρων.
 (03) Πρωινά σε μπουφέ.
 (02) Δείπνα σε μπουφέ.
 Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο του Κουρίου με επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κυπριακό οργανισμό τουρισμού.
 Έξτρα δείπνο
 Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας για την ξενάγηση σας στο νησί.
 Φόροι αεροδρομίων.
 Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
• Ο,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
• Προαιρετική ασφάλεια Covid-19 (20€).
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ TUS AIRWAYS
Από Ώρα
Αναχώρησης Πρός Ώρα Άφιξης
HER 19:25 LCA 20:50
LCA 17:00 HER 18:35
0
Απήχηση
0
Αλληλεπιδράσεις
Δείκτης διανομής
Προώθηση δημοσίευσης
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Σχολιάστε