Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

 

                                                                      Προς

                                                                      Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

                                                                      Πρωθυπουργό της Χώρας

                                                                      Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού 19,

                                                                     Τ.Κ 10674

 

Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Ο πολυτεκνικός κόσμος της Χώρας μας, που εκπροσωπείται από την ΑΣΠΕ, εορτάζει Πανελλαδικά την  Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας, προς τιμή των Προστατών τους Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε ήδη ότι η υπογεννητικότητα στη Χώρα μας έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις!!!!!!!

 

Γνωρίζετε ήδη ότι αν μία Χώρα δεν έχει παιδιά ούτε οικονομία θα έχει ούτε εκπαίδευση ,ούτε στρατό , ούτε προγράμματα και ανάπτυξη, ούτε ΖΩΗ και ΥΠΑΡΞΗ!!!!!!!!

 

Γνωρίζετε ήδη ότι οι Πολύτεκνες οικογένειες ήταν και είναι απο τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών!!!!!

 

Γνωρίζετε επίσης ήδη ότι, η μόνη τάξη που αντιστέκεται σθεναρά στον κατήφορο της υπογεννητικότητας είναι αυτή των πολυτέκνων οικογενειών, η οποία είχε και έχει το σθένος να αποκτήσει και να αποκτά πολλά παιδιά και να ασκεί με τον τρόπο αυτό τις πλέον ευεργετικές επιδράσεις σε όλες τις εκφάνσεις της Εθνικής και κοινωνικής ζωής, αφού συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής, στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού και του ασφαλιστικού συστήματος, στην Εθνική Άμυνα της χώρας, στον πολλαπλασιασμό της κατανάλωσης αγαθών, στη δημογραφική ανάκαμψη και στη διατήρηση της βιολογικής ακμής του έθνους μας.

 

Με αφορμή λοιπόν  τον  εορτασμό της πολύτεκνης οικογένειας , σας παραθέτουμε τις κάτωθι προτάσεις-μέτρα και

 

                                            ΖΗΤΟΥΜΕ

 

Την άμεση παρέμβασή σας ώστε να σταματήσει να παραβιάζεται το Συνταγματικά κατοχυρωμένο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ για ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ απο το κράτος Να σταματήσει  η Αντιπολυτεκνική Αντιοικογενειακή και Αντιδημογραφική πολιτική των προκατόχων σας , αφού σε όλα  μέτρα που ελάμβαναν ουδεμία μέριμνα υπήρχε για τους Πολύτεκνους.

 

Ενημερωτικά ,αρχικά σας επισημαίνουμε τα στατιστικά εκείνα στοιχεία που δείχνουν ότι η Χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της δημογραφικής κατάρρευσης, αφού για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατέβηκαν κάτω από το όριο των 100.000 από το 2013 και ήσαν μόλις 94.134, ενώ οι θάνατοι ήσαν 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!! Η κατάσταση το 2014 ήταν ακόμη χειρότερη με τους θανάτους (114.231) να υπερέχουν των γεννήσεων (93.452) κατά 20.779. Το 2015 η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική, αφού οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε 121.785  και οι γεννήσεις είναι μόλις 92.984, δηλαδή οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 28.801!!! Το 2016 οι θάνατοι ήσαν 118.623 και οι γεννήσεις μόλις 93.418. Το δε 2017 οι θάνατοι έφθασαν τους 124.501 και οι γεννήσεις ήσαν μόνον 88.553 (από τις οποίες 12.371 ήσαν γεννήσεις από αλλοδαπές), δηλ. οι θάνατοι υπερέχουν κατά 35.948! Το 2018 οι θάνατοι ήσαν 120.886 και οι γεννήσεις κατήλθαν στις 87.074, δηλαδή υπεροχή θανάτων κατά 33.812 και το 2019 έως 9/9/2019, οι μεν θάνατοι ήταν 88.811 και οι γεννήσεις 57.757, δηλ. υπεροχή θανάτων κατά 31.053!!! Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Ο καθένας αντιλαμβάνεται σε ποιο κατήφορο βρίσκονται οι γεννήσεις. Tείνουν να εξαφανισθούν από την Ελλάδα. Το 2015 σε 10 Νομούς οι θάνατοι ήσαν διπλάσιοι των γεννήσεων, πλην του Νομού Γρεβενών που ήσαν τριπλάσιοι!

και συνεχίζουμε

με τα μέτρα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και συγκεκριμένα

   ΖΗΤΟΥΜΕ

α)        Να επανέλθει το ποσοστό 20% για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους στις προσλήψεις δια μέσου της ΑΣΠΕ και να ισχύσει ανεξαιρέτως για όλα τα Υπουργεία.

β)        Να καθιερωθεί για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών όπως το 20% προέρχεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων, όπως ισχύει για τις προσλήψεις όλων των άλλων Υπουργείων (άρθρο 1 παρ. 3 περ. δ και άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3454/2006) προηγουμένων στις τοποθετήσεις των πολυτέκνων γονέων, που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα μέχρι και το 2011, αφού αυτοί είχαν αδικηθεί. Το μέτρο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αφού διορισμοί στην εκπαίδευση θα γίνονται.

γ)        Να καθιερωθούν ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όπως ίσχυαν από το 1979 για 40 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι Πρυτάνεις, ώστε να μπορούν οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους να μετεγγράφονται σε αντίστοιχη Σχολή που είναι πλησιεστέρα στον τόπο μονίμου κατοικίας των γονέων τους ή σε πόλη που σπουδάζει άλλος αδελφός (η) τους.

δ)         Να συμπεριληφθούν και οι Οργανώσεις των πολυτέκνων, όπως γινόταν για 30 και πλέον χρόνια, στους Φορείς διανομής φρούτων, λαχανικών κ.λπ. (που χορηγούνται για της Ε.Ε. ως βοήθεια), που τους έθεσε εκτός η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1701Β/14-8-2015), με αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι πλέον να τα στερούνται και να αυξηθεί το όριο εισοδήματος για τη χορήγηση τους.

ε)         Να παρασχεθεί με διάταξη νόμου η δυνατότητα στους Δήμους να χορηγούν, ως δημογραφικά κίνητρα χρηματικά βοηθήματα στις μητέρες που θ΄ αποκτούν το τέταρτο και επί πλέον τέκνο τους και συγχρόνως αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα και περαιτέρω να μπορούν να  ενισχύουν οικονομικώς τους Συλλόγους πολυτέκνων – μέλη της ΑΣΠΕ της Περιοχής τους. Να έχουν δε προτεραιότητα τα τέκνα των πολυτέκνων στους παιδικούς σταθμούς.

στ)      Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από τον φόρο πολυτελείας, δεδομένου ότι απέκτησαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού εξ ανάγκης λόγω των πολλών παιδιών τους για τη μεταφορά τους και να έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για τ΄ αυτοκίνητα τους, όταν μάλιστα το σύνολον των εσόδων του κράτους είναι μόλις 1.600.000 ευρώ το χρόνο.

-ΙΙ-

Τα μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος.

α)        Να επανέλθουν ως δημογραφικά κίνητρα η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως γινόταν μέχρι το 2009, αφού το κόστος τους είναι μικρότερο από το κόστος του λεγομένου επιδόματος παιδιού.

β)        Να υπάρξει εξαίρεση της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και η εξαίρεση των Γραφείων των πολυτεκνικών Συλλόγων από τον παραπάνω φόρο.

γ)        Να επανέλθει το αφορολόγητο των παιδιών, όπως καθορίσθηκε με τον Ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58Α/23-4-2010) στις 25.500 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και να θεσπισθεί επί πλέον τουλάχιστον 5.000 ευρώ για κάθε ένα από το 5ο και επί πλέον τέκνα. Σε κάθε δε περίπτωση να καθιερωθεί ως αφορόλογητο το όριο της φτώχειας, όπως το ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ για όλη την οικογένεια, δηλ. 4560 ευρώ για τον άγαμο συν 50% για την σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο άνω των 14 ετών (2.280 ευρώ) συν 30% για κάθε προστατευόμενο τέκνο κάτω των 14 ετών (1.368 ευρώ).

δ)         Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς.

ε)         Ν΄ απαλλαγούν οι πολύτεκνοι από την εισφορά αλληλεγγύης. Σε κάθε δε περίπτωση το απαλλασσόμενο ποσό των 12.000 ευρώ, που ισχύει για τον άγαμο να είναι προσαυξημένο βάσει των ποσοστών που καθορίζει η ΕΛΣΤΑΤ για το όρια της φτώχειας, δηλ. κατά 50% (δηλ. κατά 6.000 ευρώ) για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο άνω των 14 ετών χωριστά και κατά 30% (δηλ. κατά 3.600 ευρώ) για κάθε προστατευόμενο τέκνο κάτω των 14 ετών χωριστά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι η υιοθέτηση και εξαγγελία των παραπάνω μέτρων θα ανακουφίσει την πολύτεκνη οικογένεια και θα ανατρέψει τον κατήφορο της υπογεννητικότητας !!!!!!!!!!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΚΟΙΝ.

1) κ. ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

2)ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3)ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

4)ΑΣΠΕ

 

Σχολιάστε

three × 2 =